Bruce Lee

HEB JE ALTIJD WILLEN LEREN WAT BRUCE LEE HAD WILLEN LEREN? – NU KAN HET!
Bruce Lee

Bruce Lee is op 15 à 16 jarige leeftijd begonnen met Wing Chun, maar omdat hij op 18 jarige leeftijd naar Amerika is gegaan heeft hij zijn studie van het Wing Chun nooit kunnen voortzetten.

Om toch door te kunnen trainen heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die hij uiteindelijk uit respect voor het Wing Chun en zijn leraar anders noemde, namelijk Jeet Kune Do. Jeet Kune Do is een verwijzing naar een Wing Chun techniek.

Veel andere stijlen hebben ook het Wing Chun ontdekt. Veel is terug te vinden in de moderne benadering van het totale gevecht, maar ook stijlen die veel Wing Chun technieken hebben geleend (!), zoals bijvoorbeeld het Krav Maga.

Ook Hollywood heeft Wing Chun ontdekt, het zijn niet alleen Jackie Chan en Steven Seagal die er regelmatig Wing Chun laten zien, maar ook in een film zoals The Matrix is het Wing Chun duidelijk te herkennen. En uiteraard is er in de films van Bruce Lee heel veel Wing Chun te zien. Meestal kort en gemengd met andere technieken, maar kenners halen de Wing Chun technieken er uit.

Wing Chun is het oorspronkelijke en complete Jeet Kune Do
CITAAT VAN IP CHUN – OUDSTE ZOON VAN GROOTMEESTER IP MAN