Wing Chun Roermond

Wing Chun

Wing Chun Kung Fu is een Chinese gevechtswetenschap die zijn oorsprong vindt in het China van rond het jaar 1650 tijdens de opstand tegen de Ching Dynastie.

Wing Chun is bedoeld om je tegenstander in enkele seconden volledig uit te schakelen. Het is gespecialiseerd in het gevecht op korte afstand en maakt gebruik van techniek boven kracht. Wing Chun is als zelfverdediging uitstekend geschikt.

In het westen is het Wing Chun vooral bekend geworden door de films van Bruce Lee. Het feit dat een Wing Chun beoefenaar in de regel zijn tegenaanval op hetzelfde moment uitvoert als zijn verdediging maakt de stijl in principe twee keer zo snel.

Omdat het voor het beheersen van de technieken niet nodig is te beschikken over veel kracht of lenigheid is het voor kleinere of zwakkere mensen een zeer geschikte vorm van zelfverdediging.

Wing Chun Kung Fu is begonnen als oorlogskunst en geëvolueerd tot een effectieve gevechtskunst die ook als sport is te beoefenen.
De trainingsmethodes zijn door de Nederlandse Wing Chun Federatie gemoderniseerd aan de hedendaagse behoeftes. De training leert je jezelf instinctief en effectief te verdedigen.

Het sparren, de zeer logische principes en de technieken vormen tezamen een zeer realistische oefening voor zelfverdediging. Circa 350 jaar geleden ontwikkeld door een non uit het Shaolin klooster telt het Wing Chun Kung Fu nu wereldwijd miljoenen beoefenaren.

Wing Chun in Limburg

Ip Man En Bruce LeeInteresse om Wing Chun in Limburg te beoefenen?
Reserveer een Gratis Proefles en kom het zelf ervaren.
Originele Ip Man Wing Chun zoals door gegeven aan Sifu Wachtberger door Sigung Wong Kiu, één van de privé leerlingen van de legendarische Grootmeester Ip Man.

Wing Chun kan door iedereen geleerd worden. Het maakt bij Wing Chun niet uit of je groot of klein bent, dik of dun, wel of geen ervaring hebt.
De bewegingen zijn efficient en gericht op het zo snel mogelijk uitschakelen van je tegenstander.

Wij leren je niet om te vluchten zoals bij andere vechtsporten maar we leren je de kracht van je tegenstander tegen hem of haar te gebruiken, hem of haar uit te schakelen en daarna weg te lopen zonder achtervolgd te worden.

Mensen willen vaak geen vechtsporten doen vanwege de agressiviteit maar de grootste fout die je kunt maken is weerloos zijn.

Wij leren je niet agressief te zijn maar we leren je dat je bewegingen agressief moeten zijn en hoe je een agressieve tegenstander moet uitschakelen in verschillende situaties.

Het Wing Chun heeft voor elke aanval een simpele en snelle oplossing.
Of het staand is of op de grond, of je 1 of meerdere (grotere) tegenstanders hebt, of je alle ruimte hebt of juist geen ruimte hebt om te bewegen bij het Wing Chun maakt het helemaal niet uit. Wij passen ons niet aan aan onze tegenstander.

Reserveer een Gratis Proefles Wing Chun
Je bent al op deze site dus hak de knoop door!
OOK JIJ KAN WING CHUN LEREN