Wing Chun Training

Wing Chun Training

JE TEGENSTANDER BINNEN TWEE SECONDEN UITSCHAKELEN
Onze training is er op gericht om Wing Chun te onderwijzen voor zelfverdediging en om zelfvertrouwen te vergroten.
Ondanks dat wij Wing Chun beoefenen als sport en recreatie houden we altijd in gedachten waar het voor bedoeld is. Je tegenstander in één à twee seconden uitschakelen.

Chi Sau – Klevende Handen

AANVALLEN VANUIT EEN GESLOTEN VERDEDIGING
Een onderdeel van de stijl die specifiek in het Wing Chun wordt toegepast is het zogeheten “Chi Sau” ook wel Sticking Hands of Klevende Handen genoemd. Chi Sau is een oefening waarbij twee tegenstanders voortdurend met elkaars armen contact houden en zowel aanvallende als verdedigende technieken uitvoeren. Deze oefening dient er onder andere toe om de reactiesnelheid en het reflexmatig handelen op te voeren.Het voordeel van deze technieken is dat men geholpen wordt in het controleren van de tegenstander doordat men voelt wat hij doet. Richting en sterkte van de ontwikkelde krachten worden duidelijk voordat ze gevaarlijk worden. Vaak gaan de bewegingen in het gevecht te snel om ze goed te kunnen zien.

Doordat er met de armen constant contact wordt gehouden kun je na veel oefenen voelen of de tegenstander vooruit of achteruit wil, of hij een armbeweging wil maken en heel belangrijk, of de weg van je eigen handen naar het doel vrij is. Het trainen van het onbewust handelen is hierbij essentieel. Hier volgt automatisch uit dat er geen plaats is voor overbodige bewegingen.

Mok Yan Chong – Wooden Dummy

UNIEKE WING CHUN TRAININGSAPPARAAT
Zeer bekend van het Wing Chun is de Wooden Dummy. Dit is een houten pop van circa 1.40 meter hoog met drie armen en één been. Deze dummy de mogelijkheid om zonder partner te kunnen trainen. Uniek bij de Federatie is de Sahn Chong, ofwel de Living Dummy. Dit is dezelfde vorm uitgevoerd door twee partners.