Zelfverdediging Roermond

Zelfverdediging RoermondTECHNIEKEN VOOR ZELFVERDEDIGING BESTAAN NIET
Of je vecht terug of je doet het niet. Niet de technieken, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar aanvallen. Weet je nog? De aanval is de beste verdediging.

Als je op straat zomaar wordt aangevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is om je zelf te beschermen. Dus feitelijk is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

Zelfverdediging dient aan 3 Criteria Voldoen

EENVOUD – Simpel te Leren en toe te Passen

Alle handelingen moeten makkelijk te leren zijn. Hoe moeilijker hoe meer je na moet denken.
In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Effect

Alle technieken moeten maximaal resultaat hebben. Een krachtige aanval is de beste zelf verdediging.
Je agressor moet zich afvragen of hij je wel had moeten belagen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen optie.
Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus weinig tijd om een einde aan het gevecht te maken. Met snelle bewegingen wordt je sneller dan iemand die grote bewegingen gebruikt.

Wing Chun – The Solution

Alleen als alle technieken aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is.
Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij zoeken een slachtoffer en herkennen jou daar niet in.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.